torsdag 1 april 2010

Alliansen vill öka barngruppernas storlek

Mars 2010
Barn- och ungdomsnämnden
Protokollsanteckning angående ärendet ” § 24 Utredning av förutsättningarna
för att reducera förskoleverksamhetens
kostnader - uppdrag från KF”


”I samband med fastställandet av budget 2010 gavs barn- och ungdomsnämnden i uppdrag
att utreda förutsättningarna för att reducera förskoleverksamhetens kostnader och närma sig
kommunsnittet.”
Vi i oppositionen finner det märkligt att allianledningen ger i uppdrag till BUN att reducera kostnaderna för att närma sig kommungenomsnittets kostnader. Och där skälet just är att vi skall ligga nära kommungenomsnittet. Detta är märkligt av flera skäl:
1. Att minska kostnaderna och närma sig kommungenomsnittet får aldrig bli ett självändamål,; det måste sättas i relation till verksamhetens kvalitet, vad verksamheten har för krav på sig, förutsättningar och i vilken utsträckning man når de uppställda målen.
2. Det är också anmärkningsvärt att alliansledningen enbart ser det som önskvärt att närma sig kommungenomsnittet när Alingsås ligger över kommunsnittet. Som framgår av beredningstexten låg Alingsås starkt under kommunsnittet 2007 och då hördes inga förslag om att närma sig snittet! Om det har ett egenvärde att ligga nära kommungenomsnittet borde detta gälla vare sig Alingsås ligger över eller under snittet.
3. Vi anser att alliansledningen istället skulle utgå från vad vill vi åstadkomma med skolan, vilken verksamhet krävs för att nå de uppställda målen och vilka resurser kräver det.
Leif Hansson (S)
Marie Gustafsson (S)
Jan-Erik Gustavsson (S)
Helena Carlström (S)Rune Hedberg (S)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar