lördag 17 juli 2010

Kd-poliker Penilla illa ute

1 kommentar:

  1. Penilla – det var illa
    Penilla (jo hon stavar faktiskt så) Gunther riksdagskandidat för kristdemokraterna raljerar starkt i sin insändare i AT den 14 juli över att de rödgröna deklarerat att
    · om regeringen föreslår nya steg i inkomstskatteavdraget eller ytterligare sänkt skatt för höginkomsttagare kommer vi att lägga lika mycket på välfärd, klimat och jobb.
    · Föreslår regeringen mer pengar till välfärden kommer vi att matcha det
    Penilla lustiggör sig med jämförelser till bondauktioner och svensktopps-låtar om överbudspolitik. Det är endast att beklaga att Penilla är mer uppdaterad på krimskrams än på vad den egna statsministern sa för så kort tid som fyra år sedan. Moderatledaren Fredrik Reinfeldt deklarerade då vid sitt sommartal i Vaxholm, att
    ”vad socialdemokraterna än gör för satsningar på skola, vård och omsorg, så ska moderaterna satsa lika mycket eller mer”.
    För säkerhets skull fortsatte han.
    ”Några saker vill jag dock säga om vad än socialdemokraterna inom tio dagar kommer att föreslå, bara så att utgångspunkten är klar. Allting som de tillför för att förbättra i skola och sjukvård kommer vi att acceptera, vi kommer dessutom att tillföra ännu mer. ”
    Man kan tycka bra eller dåligt om debatt-tekniken som sådan, men upphovsmannen (i svensk politik, mig veterligen) bör inte förglömmas.
    Personligen är jag tveksam till värdet av att skriva ut in blanco-checkar. Vare sig det är i privatliv, arbetsliv eller inom politiken.

    Leif Hansson (S)

    SvaraRadera